Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03 22:34 - Забележително откритие в Англия на златна монета разкрива неизвестен британски крал! Британски, ама Българин, ариан жрец от рода Дуло!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2131 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 09.03 01:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В специализираното археологическо списание Arkeonews намираме интересна статия за намерена древна златна монета на неизвестен британски крал, чиято тайна сега ще разсекретим!
„Едно от забележителните открития на последните десетилетия“: златна монета разкрива неизвестен британски крал
https://arkeonews-net.translate.goog/one-of-the-outstanding-discoveries-of-recent-decades-gold-coin-reveals-unknown-british-king/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg&_x_tr_hl=bg&_x_tr_pto=sc

image 

Хвърля се нова светлина върху малко известна част от британската история благодарение на изключителното откритие на монета, носеща името на забравен владетел от желязната епоха в Хемпшир, югоизточна Англия.
Монетата, която има надпис Esunertos, е открита от специалист с металотърсач в поле в Хемпшир. 
Есунертос може да е управлявал като крал от мощния форт Дейнбъри, според предположение на експертите и тази находка е приветствана като „едно от изключителните открития на последните десетилетия“.
Водещи експерти от желязната епоха са проучили монетата и са заключили, че е изсечена в чест на видна мъжка личност, наречен IISVNIRTOS, чието име се превежда като „Могъщ като бог Есус“.
Монетата, за която се смята, че е произведена между 50 и 30 г. пр. н. е., е изсечена във връзка с първото римско нападение на Юлий Цезар над Великобритания през 55 г. пр. н. е., когато римският генерал и неговите 20 000 войници акостират на брега на Кент. 
Въпреки конфронтацията с келтските воини на плажа, римляните срещнаха трудности при дебаркирането поради бурното море и в крайна сметка трябваше да се върнат у дома.

imageСнимка: SPINK

Грегъри Едмънд, специалист по монети от желязната епоха в Spink Auctioneers, каза: „Това страхотно произведение на праисторическото изкуство допълва менталния образ, който имаме, когато мислим за Великобритания от желязната епоха – бойният кон и колесницата.
„Но също така ни изненадва с появата на класически езици като латинския.
Д-р Джон Силс от индекса на келтските монети в музея на Ашмол каза: „Това е едно от забележителните открития от последните десетилетия в келтската нумизматика.“ Първоначално се очакваше златната монета да бъде продадена за около Ј4000 ($5000) на търг. Но противно на всички очаквания, той счупи рекорд на Spinks Auction, като беше продаден за удивителните Ј20 400 ($25 500), според Daily Mail .

Монетата е намерена от Люис Фъдж, металотърсач, който през март тази година получи разрешение да претърси поле на фермер. Люис Фъдж изрази въодушевлението си, заявявайки:

imageСнимка: SPINK

„Аз съм много доволен! (I am over the moon) Ако не бяха хората в аукционната зала, щях да скачам от радост. Колекционерите, с които говорих, са поразени. Толкова се радвам, че не приех частните им оферти преди търга. Мисля, че моето откритие е генерирало своя собствена страница в Wikipedia, което е невероятно!

Spink Auctions описва монетата като четвърт плоча с лицевата страна на монетата, носеща името Esunertos на латински, и с изтъркана глава на Аполон, оформена от три преплитащи се реда обърнати навън полумесеци, колело със седмолъчка в центъра 

На обратната страна на монетата има изобразен кон с тройна опашка, долна челюст, с пелетирана грива, ярем или букраний над главата, кръг със седмолъчка отгоре и с три пръстена отдолу.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

След публикацията на официалната статия ще я публикуваме отново в пълния ѝ и в разширен формат от популярния вестник Daily Mail, като на место директно върху нея ще разсекретяваме необходимите ни документи.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Нов британски крал? Златна монета, открита в Хемпшир, е подпечатана с името „Esunertos“ – нерегистриран досега владетел от желязната епоха  
https://www-dailymail-co-uk.translate.goog/sciencetech/article-12644285/A-new-British-King-Gold-coin-discovered-Hampshire-stamped-Esunertos-previously-unrecorded-Iron-Age-ruler.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg&_x_tr_hl=bg&_x_tr_pto=sc

Британската история може да е била пренаписана след откриването на монета с щамповано име на неизвестен владетел от желязната епоха. 
Монетата е открита от металотърсач в поле в Хемпшир и е щампована с името  Esunertos
Водещи експерти от желязната епоха са проучили монетата и са заключили, че на нея е изсечена видна мъжка фигура, наречена IISVNIRTOS, чието име се превежда като „Могъщ като бог Есус“.

–– И защото английските водещи експерти нямат ключа за кода за разшифроване на тези шифровани секретни документи, думата вземаме ние за да прокламираме и документираме какво означава това име Esunertos и какъв е бил приносителят му и неизвестен владетел!

ESUNERTOS=R TEON ESUS=Ариан на Диана и Исус

Исус и Диана са Българските Всесилни и Всемогъщи Богове Творци и Демиурзи, Господари и Властелини на световете и Автори и Постановчици на транс епохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, по – късно манипулирана като Богородица или Дева Мария (Богиня Диана Мария/Богиня Мадара), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити,  от този род е и Българският първожрец и крал на Британия Esunertos, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на 

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg, и който Свещен шифър трябва да научите и усвоите от тези статии, за да проумеете всички други наши документи и посланията от Боговете ни!

ESUNERTOS=R TEONESUS=Ариан на Дионисиус 

ESUNERTOS=SRES TEONE=Жрец на Диана 

Тези два прочита на херметичния титул на неизвестния крал документират, че той е Жрец на Българската Велика Богиня Майка Диана и Ариан от Армията на Дионисиус, което е древното херметично име и синкретичен сдвоен образ на Българските Богове Демиурзи, под знамената на която Армия Българските жреци от Тракия са разселвали нефеноменните безкултурни тракийски племена по целия свят, в случая келтите – на запад в Британия, и като са им създавали държава, са ги култивирали и цивилизовали по единствения възможен начин : генно – инженерният, като са им имплантирали Българския Божествен жречески ген през поколенията, вековете и епохите, за  техен интелектуален и аристократичен елит!

Да се върнем на пасажа който ни съобщава, че името IISVNIRTOS се превежда като „Могъщ като бог Есус“.
Кратка справка ни съобщава кой е бог Есус:

Есус
https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Esus?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg&_x_tr_hl=bg&_x_tr_pto=sc

Есус, Есос, Хесус или Айсус е келтски бог, почитан предимно в древна Галия и Великобритания ... 

image

image

                                                               ESVS=ЕСУС=ИСУС

Тука на това място археолозите и историците от Британия, които са водещите и шефовете на всички възлови академични места, и които са все юдео – ционисти, (в Лондон е базиран юдео – ционисткия Синедрион) бая са се чудели дали да пуснат в обръщение във Википедия това име на този бог Есус, който удивително, ама поразително много прилича на Бог Есус, Бог Исус, обаче тъй като и те са в плен на официалната световна история и историография на Християнството, според която Исус се е родил през 33 г. н.е., а пък и те въобще не го броят за Бог, а пък паметниците с него са от първите векове на Новата ера, когато официално в Британия и Ирландия няма още християнство, и защото още повече името на този Бог Есус се среща и на обследваната от нас келтска златна монета на краля Esunertos от около 50 г. пр.н.е., та по тези причини археолозите и историците са се подлъгали и не са натрошили паметниците му и изтрили имената му от всякъде, а са пуснали този езически Бог, който е точно истинският Български езически Господ Бог Отец Исус Творецът и Демиург, шестващ през векове и епохи, за да можем ние сега да Го прокламираме и благоветстваме за Него с тези документи! 
Цензурите и сатрапи юдео – ционисти на сакралната Българска история след като смотват етимологията и оприличават името на келтския Бог Есус със случайни първосигнални простосравнителни опростачени десакрализирани травиални успоредици и натъманявания (христоматиен лингва майстор доаен и апологет на които е Павел Серафимов и по него и Алия Ошо – иначе истински патриоти и родолюбци), продължават по изпитаната фалшификаторска технология на Инквизицията, преписваща всякакви чудовищни злодейски характеристики на езичниците, които са само Българи и са истинските праведни и святи Исусови потомци и последователи, завоалирани и нихилирани като "ранни християни" само с времеви параметри, като натоварват езическия келтски Бог Есус/Исус и последователите му с всевъзможни негативни параметри и характеристики – човешки жертвоприношения в негово име с обесване на дърво, посичане, удавяне, изгаряне живи – и други подобни животински жестокости, за да предизвикат крайна погнуса и отвръщение към него, както и към Партньорката му – бог/богиня Один.

ОДИН=ДИОН=Диана

Пак уточняваме:

Преди 1000 години Инквизицията е знаела, че тези езически Богове са Българските Богове Исус и Великата Богиня Майка Диана/Мария Магдалена, и е унищожавала по всякакви начини Тяхните паметници и информация, както и потомците и последователите им, сегашните потомци и наследници на Инквизицията – юдео ционистите, не са много наясно с тези взаимни връзки конкретно за тези келтски Богове, и затова са пропуснали през цензурата си тази повърхностна информация на Бог Есус, която е достатъчна за нас като края/началото на нишката на кълбото и да почнем да го разплитаме!
 
Статията във Вики уточнява, че

"В неодруидизма друидският възрожденец от 18-ти век Йоло Моргануг идентифицира Есус с Исус въз основа на приликата на имената им.
Той също ги свързва и двамата с Ху Гадарн , като пише:

"И Ху, и ХУОН несъмнено първоначално са били идентични с HEUS на Лактанций и HESUS на Лукан, описани като богове на галите. Сходството на фамилното име с IESU [ уелски : Исус] е очевидно и поразително".

Тази идентификация все още се прави в определени нео-друидски кръгове."

Вики обаче бърза да охлади ентусиазма на търсачите на истинския Исус:

"Съвременните учени смятат, че приликата между имената Есус и Исус е случайна."

Въобще не е случайна приликата – и това го документира и Българското жреческо херметично учение и познание с феноменни практики друидизъм, формулирано от непосветените и Инквизицията като Религия на древните келти, основана на обожествяване на природата, трансмиграция на душите и налага извършването на жертвоприношения, включително и на хора.

ДРУИДИЗЪМ познание на=познание на Иза и Мадара Диана 

Още сакрално инфо за езичеството и християнството в Британия и Ирландия вижте в 

Свети Патрик – мистериозният вицепремиер на Извънземните и министър по извънредните положения,на океаните,на апокалипсисите и сега на пандемията Ковид 19   
https://bezistena.blog.bg/history/2021/03/17/sveti-patrik-misteriozniiat-vicepremier-na-izvynzemnite-i-mi.1753659?reply=5406497

И разсекретеното родово досие на този неизвестен и на всички неизвестни и известни крале на Британия, в Европа и по целия свят:

НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЕСТЕН КРАЛ на=КРАЛ на Богиня Диана и Исуз 

НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЕСТЕНКРАЛ на=КРАЛ на Бог Дионисиуз

НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЕСТЕН КРАЛ от=КРАЛ от Безистена

Безистенът е първосвещената Божия Сътворенческа експериментална лаборатория и развойна база на Земята, родилен дом на децата на Боговете – човеците, които са само Българите, Техен Първосвещен храм и постоянно местообиталище, Център и Команден пункт на Време – пространствения континуум и Главна врата и портал между измеренията и пространствата в Божия перманентно първопрестолен град Олимп/Импол/Иампол/Ямбол, Централен Вселенски компютър и информационен архив Акаши, Команден диспечерски пункт за  контрол и управление на всички природни, енергийни, физически, биологични и социално – политически процеси на Земята, който храм Безистена кодиран като култовия "Храм на Соломон", е висша съкровена етносна доктрина и извечна цел №1 за намиране и завладяване от всички племена на света, и което няма да се случи, защото скоро на Безистена ще се проведат епичните събития и процеси по покаянието и побратимяването на всички династи от Дуло, сиреч на духовния елит и на всички управници на всички народи и държави – събития пророкувани във притчата за Блудния син.

Културно – информационен център "Безистен"

https://www.bezistena.com/bg/

www.facebook.com/bezistena

https://www.youtube.com/watch?v=wJ0Y4zH9ByM&lc=Ugy2jxR680ENOQequgx4AaABAg

Гнездото на рептилите – Безистенът в Ямбол

НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЕСТЕН КРАЛ=
Бълкарин от Диана и Исуз=Бълкарин от Дионисиуз

Експерти предполагат, че Есунертос (Арианът от Диана и Исуз/Дионисиуз) може да е управлявал като крал от форта Дейнбъри и нарекоха находката „едно от изключителните открития на последните десетилетия“.

–– Разсекретяваме и сакралната семантика на топонима Дейнбъри, който е също анаграмна комбинация за общото наименование на Британия :

ДЕИНБЪРИ=Ариани на Богиня Диана  

ДЕЙНБЪРИ=БРИДЪНЙЕ=Британия=Ариани на Богиня Диана 

Имаме много постинги с информация за Британия и келтите, и които можете да намерите лесно с парола на търсачката на Гугъл "безистена.блог.бг. и Британия", "безистена.блог.бг. и Англия", ""безистена.блог.бг. и келти", като сега ви предлагаме няколко тематични статии за просвещението на британците – тракийските келти, какви са:

На запад и по света по неизтриваемите следи от великанските мегалити на Българските цивилизатори и строители на чудеса по света, сега от армията на Извънземните
https://bezistena.blog.bg/history/2017/12/12/na-zapad-i-po-sveta-po-neiztrivaemite-sledi-ot-velikanskite-.1582570

Нашествието на Българските Извънземни с Белите тракийски коне по светилищата и житните кръгове на Британия, маскирани като римляни!
https://bezistena.blog.bg/history/2018/07/03/nashestvieto-na-bylgarskite-izvynzemni-s-belite-trakiiski-ko.1615631?reply=5130993

Елизабет II и Чарлз III рептили,роднини с Буш и с Дракула,който е Българин династ от Дуло!Тайната на кралската династична хералдика,откраднала Българския герб
https://bezistena.blog.bg/history/2022/09/13/elizabet-ii-i-charlz-iii-rodnini-s-bush-i-s-drakula-koito-e-.1834547

–– и пасаж от 

В съпричастие и в спешна и бърза помощ на Борис Джонсън на светилищния комплекс Brimham Rocks и на Безистена
https://bezistena.blog.bg/history/2020/04/10/v-syprichastie-i-v-speshna-i-byrza-pomosht-na-boris-djonsyn-.1704917

... От няколко дни докато подготвяхме тези лечебни документи за Борис, нашият екип бе в постоянна връзка с Душата и Духа на Борис и в творческо молитвено съпричастие с болеста и страданията му, и всяка наша разсекретена дума и израз от този постинг бяха и са вълшебен цяр и лек, който действа през пространствата и времето за изцерението и спасението на Борис Джонсън както и на Кари, защото всяка молитва от която и да е точка на Земята и Вселената изпратена на верния адрес при Боговете ни, веднага стига до Тях и Божиите Светии се задействат – тази диагноза, лечебна практика и рецепти важат за всички!

Лечебният ефект на това сакрално познание се мултиплицира във висока степен, когато 
просителите от Боговете ни са на Техните официални християнски храмове и още повече когато са на поднебесните им храмове.

ПОДНЕБЕСНИ ХРАМОВЕ на=ХРАМОВЕ на Богиня Диана и Бог Иса 

Поднебесните Божии храмове са всички мегалитни скални светилища, изкуствено построени от Българските феноменни жреци от рода Дуло по целия свят, дефинирани и фалшифицирани временно като "природни геоложки феномени", и които са свръх технологични мултифункционални съоръжения за производство на тях на духовни и материални блага и творене на чудеса от феноменните им оператори – Божиите жреци.

И сега внимамайте, Кари и Борисе:

– за да бъдете излекувани и се спасите, вие трябва да отидете на един от първосвещените Български скални енергийни лечебни комплекси в Англия – Brimham Rocks.
image
И преди да почнете да разглеждате този светилищен комплекс, веднага ви разсекретяваме неговата входяща и пускова парола за неговото активиране и за влизане във връзка с Боговете ни и Светиите им за да изпросите от Тях вашето изцеление и разрешаване на проблемите ви!

BRIMHAM ROCKS построени от =
ROCKS (скали, мегалитни светилища) построени от Ариани на Бохиня Мама

BRIMHAM ROCKS построени от=
построени от Ариани Кан (Жреци) на Иса и Бохиня Ма (Майка) Мария 

И въобще повече не вярвайте на академици и мастити капацитети, че тези удивителни скални светилища са били "естествени природни геоложки формирования", "построени от вълшебната ръка на най – големия творец – Природата", преди едиколко си стотици милиони години – "The rocks were formed 325,000,000 years ago", и като видят, че не им вярвате, веднага ще дигнат милионите примерно на 600 000 000 години !

ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Българи Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Ежуа 

Не им вярвайте повече на официалните учени геолози и историци – фалшификатори на сакралното световно Българско светилищно мегалитно строителство и Божие наследство – вярвайте на просветения си ум и разум и отворените ви и обострени сетива, които безпогрешно ви казват, че всичко това е дело на феноменния ум и ръка на нашите общи предци – Българските жреци на Исус и Мария Магдалена само преди 1900 години през 1 век от Новата ера, и по – конкретно на строителната бригада от феноменни строителни инженери и енергетици – жреци, водена от Свети Павел, нашият общ Праотец и Родоначалник на новоепохалната генерация на рода Дуло, от която ти, Кари и ти Борисе, сте жертвени генетични династични отрасли!

image

Природата ги била направила тези природни геоложки феномени, също като грандиозни строителни и инженерни съоръжения!
Природни ли?
Я вижте, мошеници такива с висши академични титли, кои са строителите им, построили ги с прецизни технически конструктивни монтажни допуски и сглобки!

ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Ежуа Българина

ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Българи Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Ежуа 

image

image  

image
  
ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Ежуа Българина

ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Българи Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Ежуа 

image  

image
 
image

image
 
image
  
image 

Природата го била направила този безупречен жироскоп, поставила 300 тонния светилищен панел свръх точно по геометричните му и динамични свободни инерционни  оси с абсолютната повеля да не мърда от местото си при никакви природни катаклизми и сеизмични колебания!

Природата ли?
Я вижте, мошеници такива с висши академични титли, кои са строителите им, построили ги с прецизни технически конструктивни монтажни допуски и сглобки!
 
ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Ежуа Българина

ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Българи Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Ежуа 

image  

image

Природата ги била направила тези природни геоложки феномени, също като грандиозни строителни и инженерни съоръжения!
Природни ли?
Я вижте, мошеници такива с висши академични титли, кои са строителите им, построили ги с прецизни технически конструктивни монтажни допуски и сглобки!

ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Българи Кан (Жреци) на Богиня Мадара и Ежуа 

Скъпа Кари, на светилището ще отидите с Борис заедно с двама посветени феноменни Българи, които живеят в Лондон и са кръстени с нашето Божие Познание, те са еталон и рекламни агенти на Вечната Любов, които ще ви кръстят да се вречете на Боговете ни и с които ще пеете и танцувате на скалите, ще ги прегръщате и целувате и в сълзи от радост ще крещите към Боговете ни всички тези сакрални думи и изрази от този ни постинг и от всички други, които ще наизустявате ревностно!

И Мария и Исус ще бъдат там с вас, защото Те най – се радват на Техните Блудни синове и дъщери, загубили се и намерили се, и които са младенци в Тяхната вяра!

–– край на пасажа
–––––––––––––––

–––  продължаваме със статията от вестник Daily Mail:

Първоначално се очакваше златната монета да достигне около Ј4000 на търг. Въпреки това, той постави нов световен рекорд, след като беше продадена за умопомрачителните Ј20 400 тази седмица.

–– Разкриваме ви какви са феномените, поставящи световните рекорди:

СВЕТОВНИ РЕКОРДИ от=от Ариани от Богиня Диана и Бог Иса от Тракия 

image

Британската история може да бъде пренаписана след откриването на златна монета с щампа с името на неизвестен владетел от желязната епоха

–– Англичаните ще си пренаписват историята, обаче както и да я пренаписват, те винаги и задължително ще стигнат до тези, които са им я съставили!

ИСТОРИЯ съставена от=съставена от Ариани от Иса и Диана  

Българските ариани и жреци от Божия род Дуло – култиватори и цивилизатори на бившите тракийски келтски племена, ги заселиха на Острова и създадоха държавата и цивилизацията на британците, като съставиха и написаха историята им и в прав текст с думите на Божия сътворенчески Български език, и в засекретен формат с кода на Свещения шифър, както в този случай с кодираното послание на златната монета:

ЗЛАТНА МОНЕТА с името на владетел от=
с името на владетел от Дуло на Иза и Ма (Майка) Диана   

ЗАСЕКРЕТЕН ФОРМАТ от=
от Кристоз и Богиня Матара=
от Исуз от Тракия и Богиня Матара 

КОДИРАНИ ПОСЛАНИЯ от/за=от/за Диана и Иса Бълкарина

КОДИРАНИ ПОСЛАНИЯ от/за=от Бълкари за Диана и Иса 

КОДИРАНИ ПОСЛАНИЯ от=от Ариани Кан (Жреци) от Дуло на Бог Иса 

image                               
Златната монета беше изровена от металотърсача Луис Фъдж в полето на фермер през март тази година, след като получи разрешение да търси 

ФЪДЖ от=от Богиня Диана и Ежуа 

ЛУИС ФЪДЖ от=от Дуло на Бог Исуж 

„Аз съм много доволен! (I am over the moon) Ако не бяха хората в аукционната зала, щях да скачам от радост", каза г-н Фъдж. 

–– Ще покажем сакралната етимология на израза I am over the moon, съставен от Българските жреци за битовия разговорен обмен на британците, който има няколко и все възвишени обяснения с положителен заряд на Български, някои от които са "Аз съм над Луната" и "Аз съм на седмото небе!":

АЗ СЪМ НАД ЛУНАТА защото съм от=
защото съм от Дуло на Исуз и Ма (Богиня Майка) Диана 

АЗ СЪМ НА СЕДМОТО НЕБЕ при=АЗ СЪМ при Иса и Богиня Мат Диана 

I am over the moon при=при Богиня Мат Мария

„Колекционерите, с които говорих, са поразени. Толкова се радвам, че не приех частните им оферти преди търга. Като си помисля, че моето откритие е генерирало собствена страница в Wikipedia, това е невероятно.“
Очакваше се да донесе около Ј4000, обаче лудите наддавания на аукционерите от Spink доведе до повишаване на цената до Ј20 400, включително премията, биейки световния рекорд за подобен тип монета, "Медуза" Quarter-Stater, определена на Ј10 800.

–– Ще ви демонстрираме как лесно емблематични фигури и институции от британското общество разкриват Българския си жречески генезис, което е закономерно и естествено логично, знаейки че те са от Българският Божествен генно – инженерен имплант сред келтите британци на Българските жреци, създали тази цивилизация и от тогава до сега вече в светейши режим бдящи и управляващи по техен план и сценарий живота на своите потомци на Земята, като от 17 век насам започват да насаждат сред тях на възлови финансови и управленчески позиции друг Български генно – инженерен етносен продукт – юдеите, и изроденият им аристократичен жречески елит от Дуло – юдео ционистите, като предават цялата държава и англо саксонска империя по света в ръцете им:

Spink & Son (създадена през 1666 г.) е компания за аукциони и колекционерска дейност, известна главно с продажбите си на монети, банкноти и медали. Те също се занимават с филателни  предмети, вино и спиртни напитки и други колекционерски предмети.

Основател е Джон Спинк, председател и главен изпълнителен директор сега е Оливие Стокър – и двамата задължително юдео – ционисти, защото в тази финансова и историческа дейност и сфера се допускат само юдео – ционисти!

СПИНК от=от Бок Иса

СПИНК=Кан (Жрец) от Бог Иса

ДЖОН СПИНК=Кан (Жрец) от Богиня Диана и Исуз=Кан (Жрец) от Бог Дионижиус

ДЖОН СПИНК=Кан (Жрец) от Безистена

ОЛИВИЕ СТОКЪР от=от Иса и Диана Болкария

Spink & Son=СПИНК АНД СОН=
Кан (Жреци) от Богиня Диана и Исус=Кан (Жреци) от Бог Дионисиус

Монетата е отсечена някъде между 50 и 30 г. пр. н. е., малко след първото нападение на Юлий Цезар над Великобритания през 55 г. пр. н. е. 
Той акостира на брега на Кент от флота от кораби, превозващи 20 000 римски войници.
На плажа ги чакаха хиляди келтски воини, но римляните бяха принудени да се върнат у дома, след като се бореха да се приземят и бурното море разби лодките им.

Сакралната топонимия на Кент (лат. Cantium) е:

КЕНТ основан от=основан от Кан (Жреци) на Диана

Cantium по името на=по името на Майка Диана 

Cantium основан от=основан от Кан (Жреци) на Ма (Богиня Майка) Диана 

Кент е историческо и административно графство в Югоизточна Англия със столица Мейдстоун.

МЕЙДСТОУН=Мат Диана и Иса 

Още преди времето на Цезар значителна територия в южната част на Британия, включително Кент, е завладяна от племето белги – Belgae, дошли от Галия. Забележителни друидски паметници от тях близо до Гилсфорд са оцелели от този период, както и множество земни насипи (могили) и каменни кръгове – все светилищни енергийни съоръжения за свръхестествени практики.

– От наши тематични статии за друидите знаем, както и по – горе видяхме от тематичния постинг

"Нашествието на Българските Извънземни с Белите тракийски коне по светилищата и житните кръгове на Британия, маскирани като римляни!",

че Друидите са Българските жреци от рода на Диана, които упражняват феноменнната свръхестествена духовна и материална практика Друидизъм за производство на духовни и материални блага и за творене на чудеса и за връзка с Българските Богове и светейшия свят.

Сега те в светейши режим ни разсекретяват на Кои са кръстили техния светилищен център
Гилсфорд със забележителните друидски паметници там:

ГИЛСФОРД=Диана и Иса Българина

ГИЛСФОРД основан от друиди=
основан от друиди Българи на Диана и Иса

Все още се чудят и маят историците какви са белгите, какво означавало името им, като се съгласяват, че са келти/селти и джерманци, без да смеят много – много да споменават и да търсят корените им там, където са – в родината на предците им Тракия.
За нас тези етноними и поотделно и заедно указват и документират само едно – техният Български цивилизационен имплант и корен.

КЕЛТИ цивилизовани от=цивилизовани от Кан (Жреци) от Дуло

СЕЛТИ от=от Иса Ел (Змей) и Диана

от където е и сакралната рептилска/драконова етносна символика на келтите и тяхната племенна аристокрация, която те тачат и пазят ревностно! 

ДЖЕРМАНИ от=от Ежуа и Мадара 

КЕЛТИ И ДЖЕРМАНИ цивилизовани от=
цивилизовани от Кан (Жреци) от Дуло на Ежуа и Мадара 

Ето колко просто е какви са белгите

БЕЛГИ=БЕЛГАЕ=БАЛГЕ=Балги

основен древен етноним на Българите, който е сакрална анграма от най – древния митологичен зооморфен рептилски символ на Балгарския Бог Демиург, познат като Бог Ел/Ил (Змей)

БАЛГИ от=от БАГ ИЛ=от Бог Ил (Змей)

Българският първожрец и император Гай Юли Цезар казва, че Belgae са fortissimi, което означава най – силни от всички!
Че Българите са най – силни от всички е вярно, обаче в случая това семантично обяснение е за невежите, защото знаем, че всички съхранени крилати мисли и изрази на велики личности от древността са документи, които винаги и задължително носят сакрална информация за Българските Богове в кодиран режим, както и това определение за Българите:

Belgae са fortissimi=Belgae са от Исус и Богиня Матара 

Belgae са fortissimi=Българи от Исус и Богиня Ма (Майка) Диана  

ДОКУМЕНТИ В КОДИРАН РЕЖИМ от=
ДОКУМЕНТИ от Ариани Кан (Жреци) за Ежуа и Богиня Мадара 


image 

Експертите предполагат, че Есунертос може да е управлявал като крал от Форт Дейнбъри Хил (на снимката) и нарекоха находката „едно от изключителните открития на последните десетилетия“.


Есунертос/Арианът от Диана и Исус наистина е управлявал като крал от Форт Дейнбъри Хил, но преди да стане форт (крепост, укрепление), Дейнбъри Хил е бил и още е мощно светилищно съоръжение от типа на зикуратните пирамиди,

ЗИКУРАТНА ПИРАМИДА на=на Иза от Тракия и Богиня Мадара

ЗИКУРАТНА ПИРАМИДА светилище на=
светилище на Ариани Кан (Жреци) от Иза и Богиня Матара Диана 

управлявано от жреците/друиди, творили чудеса на него, защото видно от снимките и филмите обикновената  фортификационна характеристика и способности на тези ниски заоблени насипни могили въобще не е сериозно препятствие и за тогавашните войни с прости оръжия, но като светилищно енергийно съоръжение управлявано от феноменен жрец/друид със свръхестествени Божествени сили, каквито са само Българите, е непревземаема крепост!

Danebury Iron Age Hill Fort - Hampshire (Dolby Vision HDR)
https://www.youtube.com/watch?v=gX0E8zmTgAU

ДЕЙНБЪРИ ХИЛ=
ХИЛ (хълм, могила, светилище от могилен тип) на Ариани от Богиня Диана 

ДЕЙНБЪРИ ХИЛ светилище на=
светилище на Диана Бълхария=
светилище на Бълхари от Диана 

НЕПРЕВЗЕМАЕМА КРЕПОСТ на=
КРЕПОСТ на Ариани от Бог Иза и Богиня Мама (Майка)

КРЕПОСТ на=на Кан (Жреци) Ариани от Бог Иса и Диана 

ХЕМПШИР основан от=основан от Арани Хан (Кан, Жреци) на Ешуа и Богиня Ма (Майка)

Danebury Iron Age Hillfort

https://www.youtube.com/watch?v=IQ8bsBSnITk

Като се разхождате по терените на Дейнбъри Хил в това видео или на живо на място, да ви попитаме какво чувство изпитвате като вървите по тези алеи – че това е бойна крепост и форт, по мощните каменни или дървени стени и бойниците на която са кипяли свирепи битки на живот и смърт, или по – скоро ви обхваща чувство на преклонение и поклонение като пилигрим на свещено место в райска градина и молитвен парк?
Защо изследователите на древната история на Британия както и обикновените англичани не се запитат а къде са високите и мощни каменни стени на този укрепен форт?!
Как мощенен форт и централно фортификационно съоръжение и център на владетел ще се защити от неприятелите без няколко реда каменни крепостни стени?
А може би през вековете на метежните времена на битки и войни враговете са разрушили крепостите?

МЕТЕЖНИ ВРЕМЕНА НА ВОЙНИ без=без Бог Ежуа и Богиня Мат Мария

Резонен въпрос, обаче къде са тогава каменните основи, които ако ги имаше отдавна щяха да бъдат разкопани и разкрити от археолозите, които в бедна на археологически обекти Британия се възтрогват и от намерен под земята древен клозет или заровено куче? 

Danebury Hill Fort
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Uu9bLT9I9fI

А може би в още по – древно време фортификационните съоръжения са били от яки дървени конструкции, основите на които са останали дълбоко под пръстта на времето?
Обаче и такива не са открити защото няма такива! 
Защото Дейнбъри Хил е бил първоначално и през цялото време е култов светилищен център на изкуствено построена от Българските цивилизатори и строители на сакралната енергийна наземна инфраструктура могилна мегалитна зикуратна пирамида, на които никой не е смеел да припари неканен или с лоши помисли
Каквито изкуствено построени светилищни високотехнологични мултифункционални съоръжения са и всички Хилове в Британия, на които келтите – бивши тракийски племена, са пеели и танцували в преклонение пред Българските Богове, а друидите – Българските феноменни жреци от Божия род Дуло са произвеждали за тях духовни и материални блага и са творили чудеса във връзка с Божия свят и светейшите служители!   
Мижавите дървени огради, които виждаме на някои илюстрации на зикуратните пирамиди – хилове във Британия, са от пост езическото време, когато псевдо Исусовата анти Българска юдео – византийска инквизицонно – полицейска геноцидна доктрина Християнство унищожава свещената езическа система на Българските друиди и започва да води унищожителни войни срещу и помежду британските тракийски племена.

image                                   
Импресия на художник разкрива как може да е изглеждал Форт Дейнбъри Хил в разцвета си 

ИМПРЕСИЯ от=от Ариан на Иса и Богиня Ма (Майка)

Ще благодарим на потомъка на Българските ариани за информационния файл, и ще разсекретим какви послания са вложили Свише в неговата картина, на която откриваме сюжет от мистериозното езическо познание и практика тотемизъм със свещените тотеми от череп на елен с рога и бича глава с два рога, които са архивирани кодирани документи от Българските друиди ариани:

ЧЕРЕП НА ЕЛЕН С РОГА=ТШЕРЕП НА ЕЛЕН С РОГА=
Ариани от Диана и Исуш Българина 

БИЧА ГЛАВА С ДВА РОГА=Богиня Диана и Исуш са Българи!!!

СВЕЩЕНИ ТОТЕМИ за=за Исуш и Богиня Мат Диана 

ТОТЕМИЗЪМ познание за=познание за Тати Иза и Мама (Богинята Майка)

МИСТЕРИОЗНО ПОЗНАНИЕ за=ПОЗНАНИЕ за Исуз и Матара 

Цезар се завръща на следващата година с 50 000 войници, побеждавайки много племена и марширува чак до река Темза.

–– Нека да разкрием на невежите британци и лондончани каква е сакралната етимология на свещената река, като преди това покажем напразните напъни на официалните етимолози и историци да намерят обяснение на името ѝ!

Темза (на английски: Thames) е втората по дължина и най-важна по значение река във Великобритания (Южна Англия), вливаща се чрез голям естуар в Северно море. Дължина – 346 km, площ на водосборния басейн – 12 935 kmІ

Етимология

Името The Thames, от средновековно-английското Temese, е произлязло от келтското название на реката Tamesas, изписано на латински като Tamesis (така Цезар наричал реката по време на войните си с галите) и преминало в модерния уелски език като Tafwys („Thames“). Името вероятно означава „тъмна“ и може да се сравни с други сродни думи като руската темно (на праславянски tьmьnъ).

Thames=ТЕМЗА=Диана Ма (Богиня Майка) и Иза

Tamesas=Tamesis=Диана Ма (Богиня Майка) и Исус

Tafwys=Диана Богиня и Бог Иса=Богиня Диана и Бог Иса 

И още един безапелационен неизтриваем цивилизационен печат, ударен во веки върху британската провинция на Свещената Българска Империя (33 – 518), фалшифицирана 1000 години по – късно като Римска империя  : едно от първите имена на реката Исис, и което фалшификаторите на британската история, която е производна и част от Световната Българска история, се чудят как да обяснят и прикрият!

Едно от първите имена на реката е Исис ( / ˈaɪ s ɪ s / EYE - siss ), алтернативно име за река Темза , използвано от извора й в Котсволдс до вливането й в Темза при Дорчестър в Оксфордшир. Произлиза от древното име на Темза, Tamesis , за което през Средновековието се смяташе, че е комбинация от "Thame" и "Isis". За отбелязване е, че Исис тече през град Оксфорд.

КОТСВОЛДС основан от=основан от Кан (Жреци) от Дуло на Богиня Диана и Исус

КОТСВОЛДС основан от=основан от Кан (Жреци) от Дуло на Бог Дионисиус 

КОТСВОЛДС основан от=основан от Кан (Жреци) от Дуло от Безистена

ДОРЧЕСТЪР=ДОРТШЕСТЪР=
Ариани Друиди на Диана и Ешус=Ариани Друиди на Дионишиус

ОКСФОРД основан от=
основан от Ариани Кан (Жреци) на Богиня Диана и Иса

ОКСФОРД основан от=
основан от Ариани Кан (Жреци) на Бог Дионис (Дионисиус)

И още един факт за отбелязване – компютърният превод на Гугъл превежда древното име на реката ( ˈaɪ ɪ s / EYE - siss) и като Исида!

ИСИДА=Иса и Диана=Дионис (Дионисиус) –

като митологичното синкретично име Дионисиус на Българските Богове

И колкото етимолози и историци – фалшификатори и манипулатори да се чудят как да обяснят името на реката с травиални натъманявания, и най – вече като тъмни и мрачни противни понятия, за да не видят невежите гледащите ги директно Български Богове от свещеното име, и обикалят да търсят паралелни първични или производни имена, толкова повече свещена информация ни предоставят за разсекретяване – сега от нашият екип, скоро и от всички Българи, британци и всички други племена и народи:
Именният елемент Tam може да е означавал „тъмен“ и може да се сравни с други сродни думи като руски темно (праславянски *tĭmĭnŭ), литовски tamsi „тъмен“, латвийски tumsa „тъмнина“, санскритски tamas и уелски tywyll „тъмнина“ и средноирландски teimen "тъмно сив".

ТЪМЕН=Диана Ма (Богиня Майка)

tĭmĭnŭ (праславянски, сиреч Български)=Диана Ма (Богиня Майка)

tamsi=tumsa=tamas=Диана Ма (Богиня Майка) и Иса

Етимологията на името е споделена от много други имена на реки във Великобритания, като река Тамар на границата на Девън и Корнвел,

ТАМАР=Матара=Ариани на Ма (Богиня Майка) Диана

ДЕВЪН=Диана Богиня

КОРНВЕЛ=ВОЛКЕРН=Болкарин

няколко реки с име Тейм в Мидландс, Тави на Дартмур, Теам в Северен Еаст,
Teifi и Teme от Велс

ТЕЙМ=Диана Ма (Богиня Майка)

МИДЛАНДС=Иса Ел (Змей) и Мад Диана

ТАВИ=Диана Богиня

ДАРТМУР=Друиди Ариани от Ма (Богиня Майка)

ТЕАМ=ТЕМЕ=Диана Ма (Богиня Майка)

ТАЙФИ=Диана Богиня

ЕАСТ=Иса и Диана

Кенет Х. Джаксън предположи, че името на Темза не е индоевропейско (и с неизвестно значение), докато Питър Китсън предположи, че е индоевропейско, но произхожда от британците и има име, което означава "muddiness" – "калност, тиня" от корен *tā-, "топя". 

– Пак срещаме обичайната етимоложка и лингва практика, при която сакралните Божии Български имена и комбинации се дават на най – отблъскващи понятия за да се омърсят – нашата мисия пък е да ги изчистим и преосветим – ето така:

muddiness=Мад Диана и Исус

Википедия ни съобщава още, че "Косвено доказателство за древността на името „Темза“ се предоставя от римски глинен чиреп, намерен в Оксфорд, с надпис Tamesubugus fecit (Тамесубугус направи ...). Смята се, че името на Tamesubugus произлиза от това на реката."

Tamesubugus=Исус и Богиня Ма (Майка) Диана

Tamesubugus fecit=Бог Отец Исус и Богиня Ма (Майка) Диана

Скулптури, нименовани Tamesis и Isis от Anne Seymour Damer, са разположени на моста в Henley-on-Thames, Оксфордшър

Anne Seymour Damer от=
от
Ариани от Иса и Ма (Богиня Майка) Диана Мария

И понеже еленовите рога на стълба стърчат, та чак ще ни избодат очите, нека разсекретим посланието от тази тотемна композиция,

image

която поразително не само прилича, ами е и култовият Български сакрален символ Y Ипсилон на Божия род Дуло! 
Ипсилон с рога!
Който прокламира през вековете и епохите:

ИПСИЛОН С РОГА=Исус е Българин!

ИПСИЛОН С РОГА=Българи на Исус 

И кратка тематична справка за сакралния Български символ Y от постинга ни 

Спасителите на Слънчев бряг. Спасителите на Харманите. Спасители в морето. Спасители в бурните метежни води на живота
https://bezistena.blog.bg/history/2021/06/26/spasitelite-na-slynchev-briag-spasitelite-na-harmanite-spasi.1767017

... Прекрасният и страшен плаж на Харманите!   
И аз бях спасител през студентските години. Бил съм три години на Слънчев бряг, където основната ни дейност бе да показваме авторитет със свирката и да си осигуриме за вечерта гадже от западния фронт, за разлика от полската бригада спасители на Сънито – Бригада польска Ратовници, които бяха около 15 души полски спасители, и които по цял ден, (за разлика от нас Българските спасители, отдали се самоотвержено на авантюрата към стихията на морето и на нуждаещете се от помощ Души и особено и напълно естествено женските) правеха чейнч по постовете от чадър на чадър от западно – германските туристи и купуваха големи количества марки. 
Така ги и поздравявахме:
– Маш марек? – което означава имаш ли марки, обаче на тях хич и не им пукаше, сами ни казваха, че правят за един сезон печалба за един нов Полски Фиат – лимузина, която кола бе мерцедесът и колата мечта на соц блока !  

И тука не издържам на изкушението и отварям скоба за да разсекретим скритата удивителна тайна в името и в емблемата на култовите автомобили Мерцедес – богове и царе на автомобилите, също като техните семантични Прототипи –  Всемогъщите и Всесилни Български Богове и Царе и Властелини и Господари на световете!

МЕРЦЕДЕС=МЕРТСЕДЕС=СЕС МЕТР ДЕ=Исус и Матара Диана  

 image           image
                                                                            
Ами скритото визуално алюзийно послание в еблемата е, че тя представлява дефазиран на 60, 120, 180 или 240 градуса Ипсилон – Y, най – разпостраненият древно Български символ на Божия жречески род Дуло, за който сме говорили в нашите статии какво означава, като основното му сакрално значение е на най – древното познато рептилско име на Богът Демиург :

ИПСИЛОН=Бог Иса Ил/Ел (Змей) – 

който змейски признак се демонстрира от разперените криле на буквата – символ, като Ил/Ел е един от 12 – те  синонима на змия, змей, който е най – древно познатият Български езически митологичен животински символ от Древно – Българския календар на Боговете Демиурзи, преминал като херметична сакрална хералдика на Божия потомствен генетичен род Дуло, състоящ се само от Тяхни феноменни жречески потомци, и които сме само Българите!  

image

Другият херметичен конфиденциален свръхсекретен смисъл на този култов най – древно Български геометричен графичен знак и сакрален символ, е кодиран в описателно – обяснителното му наподобаващо наименование – човек с вдигнати ръце:

ЧОВЕК С ВДИГНАТИ РЪЦЕ=ТШОВЕК С ВДИГНАТИ РЪЦЕ=
Кан (Жрец) и Цар на Богиня Диана и Бог Тати Исуш – 

сакрален свръсекретен представителен опознавателен бадж на Българските жреци и царе от Божия род Дуло на Българските Богове Демиурзи

–––––––––––––
–––––––––––––


Ще разсекретим и няколко документа от публикацията от специализираното научно археологическо списание Arkeonews, в които със специфичните археологически наименования и описания е закодирана сакрална Българска информация:

НАУЧНИ СПИСАНИЯ за=НАУТШНИ СПИСАНИЯ за=СПИСАНИЯ за Диана и Ешуа

Arkeonews за=за Ариани Кан (Жреци) на Бог Иса

Г. Едмънд, специалист по монети от желязната епоха в Spink Auctioneers, каза: „Това страхотно произведение на праисторическото изкуство допълва менталния образ, който имаме, когато мислим за Великобритания от желязната епоха – бойният кон и колесницата.

БРИТАНИЯ на=на Ариани от Богиня Диана 

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ на=на Богиня Диана Бълкария

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ основана от=основана от Бълкари на Богиня Диана

СТРАХОТНО ПРОИЗВЕДЕНИЕ от/за=ПРОИЗВЕДЕНИЕ от/за Диана и Иса от Трахия

Научаваме за пореден път тайната на култовата тракийска (Българска) погребална композиция и пощенска пратка "боен кон и колесница":

БОЕН КОН И КОЛЕСНИЦА=БОЕН КОН И КОЛЕСНИТСА=
Кан (Жрец) от Дуло на Бок Исус


„Но също така монетата ни изненадва с появата на класически езици като латинския."

Документи за Българския генезис на латинския език:

MODUS VIVENDI – Начин на живот! Няма отърване от него, още повече че е единственият шанс за всички в тия Последни времена
https://bezistena.blog.bg/history/2023/07/07/modus-vivendi-nachin-na-jivot-niama-otyrvane-ot-nego-oshte-p.1874796

И за да няма повече волни упражнения и поетично – философско – етимоложки  алабализми на непосветените какво е начинът или режимът на живот Мodus vivendi, директно ви разсекретяваме тайната му, за да знаете Кои са Авторите и Продуцентите на този и на всички други начини и режими на живот!

MODUS VIVENDI=Бог Иса и Богиня Мад Диана 

Няма да пропуснем мъзможността да ви припомним документите за Българския генезис на латинския, както и на всички други езици, с пасажи от тематичния ни постинг:

Латинският език е херметичен Български жречески език. Свръхсекретни документи от скритата Българска история, отворени на 8 Декември
https://bezistena.blog.bg/history/2022/12/09/latinskiiat-ezik-e-hermetichen-bylgarski-jrecheski-ezik-svry.1846384

... Основен език за комуникация и конспиративно общуване между скитащите Барди=Братя, Арани на Богиня Диана, посветени свързочници и посредници между Българите в Европа и Британия, е Българският език, а кодировъчната лингва – система за писмено съхранение и пренос на сакралната засекретна информация, е латинският език – уникалната словесна съкровищница, съставена от Бъларските жреци и майстори – шифровчици по технологията на Свещения шифър   

Ето скритият генезис на латинският език,който ще извлечем от официалната история:

"Латинският език (lingua latīna, [ˈliŋɡwa laˈtiːna]) е древен италийски език, говорен първоначално от латините в областта Лацио и в Древен Рим. Както повечето други европейски езици, той произлиза от древния индоевропейски праезик."

Само за момент се спираме да разсекретим чие дело са всички индоевропейски езици и праезици, и въобще всички езици, и продължаваме!

ЕЗИЦИ от=ЕЗИТСИ от=от Диана и Исуз

ЕЗИЦИ от=ЕЗИТСИ от=от Дионисиуз 

древният митологичен синкретичен образ и проявление на Българските Богове, под Чиято егида и ръководство и под Чиито знамена на Армията на Дионисиус Българските жреци провеждат всички културно – цивилизаторски походи и мисии по целия свят 

ИНДОЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИЦИ от=
ЕЗИЦИ от 
Ариани Кан (Жреци) на Богиня Диана и Бог Иса  

"Повлиян от етруския език и използващ като основа гръцката азбука, латинският се формира в Италия в средата на I хилядолетие пр.н.е
."

Разшифроването на името на латинския език и на латински и на Български ще ни заведе само до едно место – истинският му Български произход!

РАЗШИФРОВАНЕ НА ИМЕНАТА на=на Ешуз Вер (Змей) и Богиня Матара

Гледайте сега:
 
LINGUA LATINA=ЛИНГВА ЛАТИНА=Балги (Българи) от Дуло 

Българи от Божията династия Дуло, жреците създатели и ползватели на този херметичен конспиративен език

LINGUA LATINA=ЛИНГВА ЛАТИНА=ЛИНГВА (език)
 на Дуло 

херметичен език на жреците Българи от Дуло

ИТАЛИЙСКИ ЕЗИК на=ЕЗИК на Кан (Жреци) от Дуло на Иса 
затова и официалните документи с право твърдят, че този език е бил говорен в началото от лати – ните, сиреч от Българските жреци,които са само от Дуло!

ЛАТИНИ=ЛАТИИ ± Н (кодировъчен назал)=ЛАТИИ=ТИАЛИ=Диали=Дуло

Та това са латините и техният латински език – Българите, жреци от Божият род Дуло, Духовните водачи и обгрижвачи на безкултурните траки, доведени и заселени от тях по тия места

И всички други документи, написани, закодирани и засекретени от Българите в латинския, Българския и всички други езици по тази тема, свидетелстват за Българския произход и съдържание на висшия цивилизационен фундамент на всяка култура – езика!

–––––––––––––––––
–––––––––––––––––

Д-р Джон Силс от индекса на келтските монети в музея на Ашмол каза: „Това е едно от забележителните открития от последните десетилетия в келтската нумизматика.“
 

image 
И посланията от специфичното описание на монетата от археолозите и нумизматиците, които носят в кода на Свещения шифър сакрална информация за Българските Богове и какъв е първожрецът Esunertos  :

Spink Auctions описва монетата като четвъртита с лицева страна на монетата, носеща името Esunertos на латински, и с износена на глава на Аполон, оформена от три преплитащи се реда обърнати навън полумесеци, и кръг – седемлъчка в центъра.

АПОЛОН=Бог Ел (Змей)

image

АПОЛОН от=от АНПОЛО=от Янболу –

древно име на първосвещения Божи град Олимп, което име във възходяща деанаграмна прогресия ни води към Импол/Иампол/Ямпол/Ямбол

ИЗНОСЕНА ГЛАВА НА АПОЛОН=АПОЛОН е Бог Исуз Ел (Змей)

Esunertos и ТРИ РЕДА ОБЪРНАТИ ПОЛУМЕСЕТСА=
Esunertos е Друид Ариан от Дуло от Бог Исус и Богиня Ма (Майка) Диана 

Esunertos и СЕДЕМЛЪЧКА=Esunertos и СЕДЕМЛЪТШКА=
Esunertos е Кан (Жрец) от Дуло на Исуш и Ма (Богиня Майка) Диана 

На обратната страна на монетата има изобразен кон с тройна опашка, долна челюст на кон, с пелетирана грива на коня, с ярем или букраний над главата, кръг – седемлъчка отгоре, и с три пръстена отдолу.

КОН С ТРОЙНА ОПАШКА=
Кан (Жрец) на Бог Кристош=
Кан (Жрец) на Бог Исуш от Тракия

ДОЛНА ЧЕЛЮСТ НА КОН=Кан (Жрец) от Дуло на Диана и Исуш Ел (Змей)

ПАЛЕТИРАНА ГРИВА НА КОН=Българин Ариан Кан (Жрец) на Богиня Диана 

С ЯРЕМ ИЛИ БУРКАНИИ НАД ГЛАВАТА=Българин Кан (Жрец) на Иса и Богиня Матара Диана 

С ТРИ ПРЪСТЕНА ОТДОЛУ=Ариан Друид от Дуло на Богиня Диана и Исуз
–––––––––––––––
–––––––––––––––

Така това забележително откритие в Англия на златната монета ни разкри, че този неизвестен британски крал Esunertos е Българин, ариан и жрец от Божия жречески род Дуло, от който е духовният интелектуален творчески прогресивен елит на Британия, както и реакционният му аристократичен управленчески и богаташки елит!
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на безистена и Светии от Вси Светии, изградили цивилизацията в Британия и управляващи през вековете и епохите всички британци и процесите там!
––––––––––––––––––––––––––

ИСД и магистър историк Кристиян Дунчев с Любов и песните на Бийтълс от Дианополис

БИТЪЛС от=от Тианоболис=от Дианополис – древно име на Ямбол








Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
08.03 22:38
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. kvg55 - bezistena,
08.03 22:40
Трябва да ни върнат монетата, както и Четвероевангелието на цар Иван Александър.
цитирай
3. bezistena - Трябва да ни върнат монетата, както ...
09.03 02:20
kvg55 написа:
Трябва да ни върнат монетата, както и Четвероевангелието на цар Иван Александър.


ЧЕТВЕРОЕВАНГЕЛИЕ за=за Богиня Диана и Ешуа Българина

Затова не ни го връщат, защото в него пише в прав текст за Българските Богове.
Скоро всичко те и всички други всичко ще ни връщат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7759298
Постинги: 1793
Коментари: 3518
Гласове: 44455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!