Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2018 02:14 - Може ли просто да я оставите да победи? Карикатурист осмива Серина Уилямс след US Open
Автор: ellahikari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 709 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 "Може ли просто да я оставите да победи?" Въпросът задава главният съдия на тенис мач от US Open към противничката на Серина Уилямс, която в този момент плаче и подскача със свити юмруци над вече строшената от гняв ракета. Край нея се търкаля и биберон. ОЩЕ ПО ТЕМАТА imageЛегенда в тениса: Серина така и не се научи да приема поражениятаimageГлобиха Серина Уилямс за поведението ѝ на финала на US Open

Описаната карикатура с автор Марк Найт бе провокирана от тазгодишния финал на сингъл при жените на турнира от Големия шлем.

Фактът, че носителката на 23 титли от Шлема го загуби в два сета от играеща блестящо 20-годишна японка бе засенчен от скандала между Серина и главния съдия Карлос Рамос. Днес, трети ден след двубоя, медиите и специалистите в тениса не спират да коментират не друго, а поведението на Уилямс.

Американката получи три наказания само за един сет: предупреждение заради съвети по време на мача от треньора ѝ Патрик Муратоглу; присъждане на точка за противничката ѝ Наоми Осака заради строшена ракета и присъждане на цял гейм за Осака заради словесната разправа на Уилямс със съдията.

След първите две наказания тя изгуби контрол, размахваше му пръст и крещеше, че той никога повече няма да ръководи неин мач, че е "крадец" и "лъжец". Наложи се официални лица - представители на турнира, да слязат на корта, за да се опитат да усмирят 36-годишната американка пред 23-те хиляди зрители. Това не помогна. Публиката също се включи с мощни освирквания и викове, но не срещу Серина. Осака, която мечтае за титла от US Open от дете и за мач срещу идола си Серина, сдържаше нервите си до края на мача, но след последната точка седна на стола си, разплака се и не успя да се успокои до края на церемонията. Освиркванията дори я накараха да се извини на публиката, която е очаквала друг шампион.

 

След мача словесните нападки не приключиха. Този път Серина обвини съдията в сексизъм, защото много мъже трошили ракетите си от гняв и обиждали съдиите, но не получавали наказания. Тук мненията се разделиха - женската тенис асоциация подкрепи Уилямс в това ѝ твърдение, други обаче коментираха, че дори и Рамос да е бил по-строг от необходимото в наказанията си, това по никакъв начин не извинява неприличното ѝ поведение на корта. Още повече, че той напълно е спазил правилника.

Един от несъгласните с обвиненията бе и австралийският карикатурист Марк Найт. След като карикатурата му бе публикувана във в. Herald Sun се наложи на свой ред да обяснява, че не е расист и сексист. Той се защити с думите, че е имал намерение да изобрази лошото поведение на тенисистката.

Главният редактор на вестника обаче категорично защити карикатуриста от критиците му, сред които бе и авторката на поредицата за Хари Потър - писателката Джоан Роулинг.

 

 

 

Други критици се възмутиха, че е "избелил" противничката на Серина - Наоми Осака, която е нарисувана със светла кожа и руса коса, но всъщност изглежда така:
image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 371895
Постинги: 595
Коментари: 0
Гласове: 279
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031